Altijd een traktatie. Let wel op, van juni tot en met augustus zijn vongole een stuk minder lekker.
Boodschappenlijstje
- 1Kg vongole schelpjes, schoongemaakt en wel
- 300 gram gedroogde spaghettie
- 1 Knoflook
- 16 Cherry tomaatjes (in kwarten)
- 1 Spaande peper
- Peterselie
- alle steeltjes klein gesneden
- alle blaadjes heel gelaten
- 2 glazen rose wijn
- klein blikje tomatenpuree
Bereidingswijze
Dit is een supersnel recept. Zorg dus dat je het eerst doorleest en dat je alles hebt klaar staan.
Zorg dat het water aan de kook is en gooi de spaghetti hier in. Je hebt nu vijf minuten voor de volgende stap.
Zet een grote pan op het vuur en verwarm de olie. Bak hierin kort de knoflook, de peterselie steeltjes, de pepertjes en de cherry tomaatjes. Voeg het blikje tomatenpuree toe laat het pruttelen en voeg de Vongole schelpjes toe. Even omschudden en direct de rose erbij. Deksel erop en schudden (zelfde als mosselen). Na 2a3 minuten staan de schelpjes open.
Spaghetti afgieten en erbij doen met de peterselie blaadjes. Alles nog een keer goed opschudden en opdienen. Het kookvocht/saus hoort erbij.
Laat een reactie achter