Haring ‘carpaccio’ met sjalottencreme

Chef waardig gerecht, als je het tenminste strak en netjes op een bord krijgt. In iedergehal erg lekker.

Boodschappen

  • 4 verse Vlaardingse harinkies
  • Gekookte biet
  • Sjalotten ut grun
  • Slagroom
  • Roomboter
  • Pak kiemgroenten trio (pittig)

Bereiden

Bak de sjalotten in de roomboter op heel laag vuur ongeveer een half uur tot ze heel zacht en zoet zijn. Roer dit mengsel met de room tot er een suas ontstaat. Breng deze op smaak met zout en peper en laat afkoelen.

Snij de haring in hapklare stukjes. Snij de gekookte biet in dunne plakjes en trek het pak kiemgroenten open

Trek een streep saus op een bord. Leg hier de stukjes haring en plakjes biet op. laats met een pincet de kiemgroente strategies zodat het geheel er doordacht en artistiek uit komt te zien.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*