Kleurrijke asperge risotto

Voor een kleurrijke risotto moet je een beetje valspelen, namelijk de risotto met de ‘harde’ groente apart van de gekleurde groente maken en deze later bij elkaar gooien. Voor deze heb ik een mix gemaakt van kleine groen asperge en paksoi. De kleur komt van de paksoi bladeren, tomaat en worteltjes

Boodschappenlijst

  • Risotto
  • Groente bouillon
  • (Sjalot) ui
  • Citroen
  • Courgette
  • Ui
  • Tasty tom tomaatjes
  • Groene asperge ‘tips’
  • Paksoi
  • Champignon en alle ander groenten die je nog over hebt

Bereidingswijze

Snij de asperge tips in kleine stukje en houd de kopjes appart
Snij de paksoi in stukje en houd de zacht bladeren apart
Snij alle andere groenten in stukje en beslis of je ze direct mee wil bakken of apport (voor de kleur) will bakken

Maak de risotto door eerst een (sjalot) uitje te fruiten in de olie. Als de ui glazig is dan even de harde groentes (asperge steeltje, paksoi, paperika? etc ) meebakken en als laatste de risotto rijst erbij doen. De rijst schep je een paar keer door, tot de korrels ook glazig zijn. Daarna doe je de eerste scheut bouillon erbij verdampen, nieuwe scheut etc etc etc tot de rijst lekker is (meestal ±18 minuten werk). Als laatste knijp ik altijd een limoen of citroen uit beven de rijst en schep ik even door.

Ik gebruik altijd de verhouding 100 gram rijst op 300 gram bouillon (en moffel meestal een scheut witte wijn er in het begin bij).

Als de risotto bezig is, bak je tegelijkertijd de gekleurde groente. Als laatste schep je hier de paksoi bladeren erbij. Als de rijst klaar is, even de kleur er door heen en klaar !!!!.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*