De grote klassieker. Lijkt heel ingewikkeld, maar is prima te doen.
Boodschappen
- 5 kleine appels
- 60 gr boter
- 125 gr suiker
- 1 rol koelvers bladerdeeg
Bereiden
Tarte Martin wordt zoveel makkelijker als je een pan hebt die in de over kan. Heb je die niet, dan kan je het begin maken in de koeken pan en moet je later alles over zetten in een springvorm bedekt met koekenpapier. Doe het niet, koop gewoon een koekenpan die in de oven kan.
Zet de oven op 200 graden en laat warm worden
Schil en snij de appels tot halve bolletjes
Smelt de boter in een pan, als deze geheel gesmolten is kan je de suiker erbij doen. Het idee is dat je karamel krijgt. Zet het vuur niet op zijn hoogst want dan gaat het karameliseren opeens over in zwarte rook.
Je ziet, al roerend vanzelf de suiker verdwijnen en karamel ontstaan. Let op karamel is minstens 1000 graden heet. Als je denkt dat het klaar is leg je de appel helften erin en laat je ze mee bakken. Dat doe je op beide kanten, maar eindig met de bolle kant naar de bodem van de koekenpan.
Haal de pan van het vuur en leg de bladerdeeg erop. Gebruik het bladerdeeg wat teveel is om de appels naar elkaar toe te drukken. Teveel bladerdeeg knip of snij je er af.
Zet de pan in de oven en bak de taart in 30min af. Als deze uit de oven komt EERST even 5min laten afkoelen. Daarna bord erop en in 1x opdraaien (of vanuit de pan goed op het bord mikken). Komt hierbij een hele golf vloeibare karamel niet op de juiste plek, dan had je nog iets langer moeten wachten met afkoelen.
Laat een reactie achter