Pasta uit de oven

boodschappenlijstje

  • pasta naar eigen vorm en smaak
  • cherry tomaten
  • spinazie
  • paprika
  • nootjes
  • tofu gerookt
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • rode wijn
  • bloem

Bereidingswijze

Dit recept vergt weinig kooktijd als je de planning een beetje goed doet. Alle drie de onderdelen kan je bijna tegelijkertijd doen (als je een beetje handig bent). Uiteraard kan je ook alles stap voor stap doen. Het liefst met z’n tweeen en met een flink glas wijn. Het komt toch allemaal bij elkaar in de oven.

  1. Maak de pasta beetgaar
  2. Roerbak de groente en noten beetgaar. Het liefst met een stoot lekkere kruiden en knoflook.
  3. Roerbak de pasta samen met de noten en de groenten en laat effe huwen.
  4. Maak een sterk smakende wijnsaus door rode wijn samen met de tomatenpuree te mengen (verhouding 1 op 1 is een mooi uitgangspunt) eventueel kan je hier wat basilicum bijdoen.
  5. Maak een bechamelsaus en roer hier flink wat kaas doorheen.

Nou en dan is het een kwestie van een schaal met 1 de wijnsaus. 2 de pasta en groeten. 3 de bechamel/kaassaus.. Zorg wel dat de bechamelsaus goed over de pasta heen zit anders wordt deze hard.

Half uurtje in de oven (hint, drink de rest van de wijn op zodat je weer een nieuw flesje kan opentrekken bij het serveren)

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*