Boodschappen
- 300 gram suiker
- 125 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
- 175 gram bloem
- Flinke snuf zout
- 3 eieren
- 2 citroenen
- 125 milliliter slagroom
Beredingswijze
Verwarm de oven tot 175 graden
Voor de bodem: neem een kom en mix hier de boter en 100 gram suiker samen tot een romig geheel. Voeg hierna in delen 150 gram bloem en een flinke snuf zout toe terwijl je blijft mixen. Je zult merken dat hoe langer je blijft mixen, de kruimels deeg steeds verder aan elkaar zullen plakken. Maak er vervolgens een bal deeg van.
Rol deze bal op eeen stuk papier uit, tot je een stuk hebt wat precies in je bakblikt past. Vet je bakblik in en til het hele stuk bakpapier in je blik. De bedoeling is dat je naast je bodem een rand bakpapier krijgt op de rand, zodat je vulling niet weg loopt. Bak deze bodem in ongeveer 20min zeer licht bruin.
Maak ondertussen de vulling: rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit, zet dit even apart. Neem een nieuwe kom en mix hier de eieren en 200 gram suiker in totdat het mengsel wat dikker wordt. Voeg vervolgens 25 gram bloem, 125 milliliter slagroom, 75 milliliter citroensap en de rasp van de twee citroen toe. Mix het geheel nog even kort door en giet op de bodem wanneer deze uit de oven komt. Zet het geheel nog een keer voor 20 – 25 minuten terug in de oven. Check na 15 – 20 of het al licht- tot goudbruin begint te worden en dek dan even af met wat aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt.
Als je hem uit de oven haalt, dan zal het geheel nog heel zacht zijn. Laat eerst goed afkoelen, de lemon bar wordt vanzelf hard een stevig.
Laat een reactie achter