Een culinair bijgerecht. Snel voor te bereiden en te maken, zodat je je ergens anders op kan concentreren.
Boodschappenlijstje
- 1 grote plak bladerdeeg (30×25 cm)
- 2x 150 gram zachte geitenkaas
- 250 ml slagroom
- 2 eieren
- 2 coutgettes (klein)
- Zwarte olijven
Bereidingswijze
Verwarm de oven tot 200 graden en rol de bladerdeeg plak uit op een bakvel. Dit wordt onze bodem. Omdat we met een hele natte vulling gaan werken gaan we de bodem eerst blind bakken. Als je dit niet doet, of je vulling loopt dalijk onder je bodem, dan veranderd de bladerdeeg in een zompige masse die niet gaar wordt. O in tegenstelling tot koekjes, is ongaar bladerdeeg niet lekker.
Rol de bladerdeegplak iets verder uit en vouw 1cm van de randjes naar binnen/omhoog. Pak dan een vork en prik 1 miljoen gaatjes in de bodem om te zorgen dat deze niet omhoog komt bij he bakken. Bak de bodem 10 minuten to hij licht bruin is.
Was de courgette en schaaf, met een dunschiller, over de lengte allemaal linten. Deze linten gaan in een bak waar we een flinke scheut olijfolie over heen gooien. Goed hussellen zodat de olijfolie goed verdeeld zit.
Dan voor de vulling het pakje geitenkaas, de slagroom, peper, zout en 2 eieren mengen/kloppen.
Als de bodem klaar is giet je heel voorzichtig het ei/slagroom/geitenkaas mengsel.
Zorg dat het niet gaat lekken, je hoeft niet de hele vulling erop te doen als het niet past.
Vervolgens losjes de corgette linten erop, het andere pakje geitkaas er op klodderen en strooien met zwarte olijven. Dit bak je weer of in 15 minuten, ook op 200 graden.
Laat een reactie achter