Boodschappen
- Een pizza bodem of bladerdeeg plak
- ongeveer 500 gram bloemkool in roosjes
- ongeveer 400 gram brocolli in roosjes
- 4 tomaten
- 5 eieren
- 200 ml slagroom
- 150 gram gerapste jonge kaas
Bereidingswijze
Snij de brocolli en bloemkool in roosjes.en kook deze 5-7 minuten voor in een pan met water.
Vet een springvorm in en bekleed deze met het pizza deeg. Bak deze bodem ongeveer 10 minuten op 175 graden zodat de bodem niet zompig wordt
Haal de zaadlijsten uit de tomaten en snij ze in stukjes. Deze gooi je bij de brocolli en bloemkool en mix je door elkaar met een goede snuif zout en peper. Als de springvorm uit de oven kan, vul je deze met dit mengsel.
Mix de eieren met de slagroom door elkaar. Gooi de kaas er bij en zorg dat alles goed gemixt is (draai er ook peper door voor de extra smaak). Dit giet je weer over de groenten heen.
Let op dat je de kaas, die blijft hangen, goed verdeeld en tik een paar keer tegen de springvorm zodat het mengsel goed door zakt.
De taart bak je verder in ongeveer 30 minuten op 30 graden. Laat na het bakken even 5 minuten af koelen voordat je hem aan snijd. Hierdoor stolt het ei en zal alles meer 1 geheel blijven.
Laat een reactie achter