Dikke italiaanse tomatensoep

Boodschappen:

  • 2 blikken gepelde tomaten (het is de basis, doe een goed merk)
  • 2 sjalotten
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • groentebouillion
  • Basilicum
  • Peterselie
  • Room (als je daar van houd)

Bereidingswijze

Laat de tomaten in blik uitlekken, gooi het uitleksel niet weg

Fruit de ui-en en de knoflook in een flinke scheut olijfolie. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt anders smaakt je soep dadelijk bitter.

Snij de tomaten in grove blokjes en die ze bij de ui/knoflook. Samen met het uitlekvocht, een hand basilicum blaadjes en eventueel een schepje suiker. Voeg ook 2 theelepels kruidenbouillion toe.

Dit laat je 20 minuten pruttelen en daarna pureer je alles met een staafmixer. Hoe glad je de soep wilt, ligt aan je zelf. Ik hou er zelf van dat er nog stukjes herkenbaar zijn, andere van babyvoer.

Voor het opdienen nog een scheutje room, een basilicum blaadje en/of fijngesneden peterselie erbij

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*