Griekse spinazie taart

boodschappenlijstje

  • spinazie
  • bladerdeeg
  • gedroogde tomaten
  • pijnboompitjes

Bereidingswijze

Na een dag lekker bankroet in de tuin te hangen met een ouzo en wat mezze toch trek in iets Grieks en te lui om echt te koken ? De spinazie taart.

Maak een bodem van bladerdeeg in een ovenschaal en zet deze 10 minuten in de oven.

Koop een bak gewassen (want we zijn lui vandaag) spinazie. Gooi deze in een vergiet. Gooi de kokende inhoud van de waterkoker erover en tada gekookte spinazie. Moe van deze handeling ? Komt goed uit want het vocht moet er zoveel mogelijk uit dus lekker leunen op de groene massa.
Snij de gedroogde tomaten in stukjes en kijk de koelast eens na wat er nog meer op moet (in mijn geval de pappadew pepertjes)

De bodem in de ovenschaal zal inmiddels wel in opstand zijn gekomen. terugslaan die boel, de helft van de spinazie erin. Dan je vulling van pijnboompitjes, gedroogde tomaten en de rest erop. Dek de boel af met bladerdeeg en hup weer 15 minuten de oven in.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*