Limoncello

Altijd speciaal om jezelf gemaakte drank op tafel te zetten.

Boodschappen

  • 10 ongespoten citroenen
  • 1 liter 96% alcohol (geschikt voor consumptie)
  • 600 gram fijne kristal suiker
  • 1,6 Liter bronwater

Bereidingswijze

Schil de gele schil van de citroenen met een dunschiller. Let op dat je niet teveel wit mee neemt. Dit maakt de limoncello bitter. Leg de schillen in een wekpot en giet de alcohol erop (let op 96% alcohol lost niet alleen de olie uit de schillen op, maar ook andere zaken. Zoals de verf van je tafel).

Na een week of drie zit alles wat we uit de schil nodig hebben in de alcohol. Kook het water en los de suiker hierin op. Laat afkoelen en giet de alcohol erbij. De emulsie die nu onstaat is troebel geel. Dit heeft zelfs een aparte naam. In flessen gieten en zeer koud wegzetten. Plan hierna een avond om dit in 1x op te drinken (hier heb je vrienden voor nodig).

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*