oosterse, gestoomde pangasius filet

Lekker simpel van te voren klaar te maken. Vanuit de koelkast de oven in en lekker mij blijven wijnen met de gasten (of je kat of iets……)

Boodschappen

  • Pangasius filet
  • Paksoi
  • Wortel
  • limoen
  • Vissaus en Kikoman ketjap

Bereiden

Snij de wortel in dikke reepjes en pocheer deze even (hint, kook in het percheer water je rijst voor een extra zoete rijstsmaak).
Snij ook de paksoi in stukjes, rasp de schil van de limoen en knijp deze uit en snij een andere limoen in plakjes.
Maak een dressing van de Vissaus, kikoman, limoenrasp en de limonesap. Let op dit wordt heel sterk, mijn ideale mengverhouding voor 4 pakketjes is:

  • sap van 1 limoen
  • limoensrasp van een halve limoen
  • 3 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels kikoman

Leg een bedje van de wortel en de paksoi neer. Sprenkel 1 eetlepel dressing hierover.
Leg hierop de vis met de overgebleven citroenrasp, wat dressing en tot slot te plakjes citroenrasp.

Vouw de pakketjes goed dicht, maar zorg dat de vis wel ruimte heeft. Leg op 200 graden, 20 minuten in de oven. Als het goed is komen de pakketjes bol van de stoom de oven uit en verbrand je je handen ongelofelijk bij het open doen. Suc6

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*