
boodschappenlijstje
- kwaliteits grafsteen
of indien niet voorradig een BBQ pizzasteen
Bereidingswijze
Iedereen kan natuurlijk pizza maken en recepten zijn vollop te vinden, maar het geheim achter zelf pizza maken is volgens mij steen.
Zelf heb ik een BBQ pizzasteen die ik met de oven mee voorverwarm tot het heetste wat mijn oven kan. Vervolgens rol ik mijn deeg uit tot een hele dunnen lap en rol ik die uit over de steen. Als het goed is schroeit de onderkant meteen vast. Daarna leg ik de steen met de deegbodem 5 minuten terug in de oven. Na 5 minuten haal ik hem er weer uit en kan de saus en de rest erop.
Voordeel van dit voorbakken is dat de saus niet de bodem in gaat. Oke, dat kan je ook voorkomen door tussen het deeg en je saus olie te strijken, maar ik geloof dat de bodem op deze manier nog knapperiger wordt.
O de pizza op het plaatje is kunstig belegd door mijn liefje en smaakte zelf twee dagen erna als ontbijt nog heerlijk.

Laat een reactie achter