Safraan rijst

Safraan is duur en speciaal, maar pas na dit simpele recept proefde ik echt het verschil met gewoon gekleurde rijst.

Boodschappen

  • 30 gram roomboter
  • 200 gram basmatti rijst
  • 0,025 gram safraan (ja echt 0,025)
  • Groot koksmes (optioneel)

Bereiden

Kook 500 ml water. Giet hiervan een gedeelte in een glas met de safraan. Laat dit even wellen. Als het goed is, is je water nu oranje en je Safraan draen ook nog steeds. Als je safraan draden wit worden, ben je opgelicht en heb je nepsafraan, zie test. Nu komt het optionele koksmes van pas als je verhaal gaat halen bij je verkoper.

Smelt de boter in de pan en bak voorzichtig de rijst. Als de rijst de boter op neemt, hij wordt dan glazig, giet je de safraan met het water erbij (al het water). Leg nu een deksel op de pan en laat doorkoken/bakken tot het water opgenomen is (duurt ongeveer 20min)

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*